SI JANTUNG HATI (:

Saturday, July 16, 2011

T.A.H.A.J.J.U.D C.I.N.T.ATAHAJJUD CINTA

Lagi drama terbaru di TV3 mengantikan drama Keranamu Laila dalam Slot Zehra. Jom layan promo drama Tahajjud Cinta & Sinopsisnya. Ermmm... adakah drama ni diadaptasi dari novel Tahajjud Cinta???Budop wangi xpasti... Tp, nampak gayanya juga adaptasi dari novel ni.. Tahun ni, byk drama & filem y diadaptasikan dari novel yer.. Drama arahan Erma Fatima ini akan mula bersiaran pada 8 Julai dalam Slot Zehra di TV3. Pelakon-pelakon nya ialah Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin dan Neelofa. Turut berlakon Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor dan Melissa Saila. Kiranya memang best la.


Sinopsis

Mengisahkan mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fauziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan teman lelakinya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.

Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.

Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri ( Fauziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dlm kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu.

Novel Tahajjud Cinta