SI JANTUNG HATI (:

Tuesday, March 15, 2011

G.I.R.LZ, R.E.A.D T.H.I.S

Lelaki Suka:
 Sikap kelakar
 Budi pekerti dan kesopanan
 Murah hati
 Senyuman manja
 Pandai memasak
 Pandai dalam mengenakan pakaian
 Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
 Tak mudah naik angin
 Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
 Tak terlalu seksi dalam berpakaian
 “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
 Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
 Berwawasan atau bercita-cita tinggi
 Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
 Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
 Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
 Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
 Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
 Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
 Sikap keibuan
 Sukakan kanak-kanak
 Suara lembut tanpa dibuat-buat
 Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
 Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
 Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
 Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
 Tahu bersyukur
 Pandai berjimat-cermat
 Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal

Lelaki Tak Suka:
 Wanita yang suka mengumpat
 Sombong dan bongkak
 Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
 Hisap rokok
 “Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
 Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
 Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
 “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
 “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
 Wanita yang hipokrit
 Pembohong dan suka mencari alasan
 Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
 Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
 Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
 Pengotor dan pemalas
 Tak bertanggungjawab langsung
 Tak pandai mengemas
 Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
 Kuat berleter walau hal remeh temeh
 Boros berbelanja
 Tak tahu memasak
 Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
 “Queen Control” atau suka mengarah-arah
 Tak pandai bergaya atau selekeh
 Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
 Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
 Panas baran
 Kuat merajuk dan sukar dipujuk
 Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
 Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

2 comments:

EDlinaaJohari said...

wuu lina sokong perkara2 di atas! ngee
thanks sudi follow blog lina xseberapa itu, lina follow fadiela balik sebab entry fadiela menarik :)

F.A.D.I.E.L.A F.A.I.Z.A.L said...

thank a lot lina,,,salam perkenalan dr FADIELA FAIZAL..blog lina pm menarik :)